Paramongols

“Știi cum arată o ambulanță din Mongolia?”

Nici nouă nu ne-a venit să credem dar, într-o țară de mărimea Europei de Vest și cu o populație cât cea a Bucureștiului din care jumătate nomadă, oamenii își transportă încă bolnavii cu ajutorul animalelor din gospodării. În sprijinul lor, de 8 ani încoace, o fundație din Marea Britanie organizează cel mai mare raliu caritabil din lume: The Mongol Rally! Pentru a participa, echipele trebuie să pornească la drum fie în autovehicule ridicol de mici (sub1200cc) fie în mașini utilitare (pompieri, ambulante, etc) și să adune un minim de 1000 lire pentru donații. Fără asistență de vreun fel și fără echipamente speciale, cele circa 400 de echipaje străbat drumurile dinspre lumea civilizată spre îndepărtata Mongolie. La sfârșitul cursei, atât vehiculele folosite cât și sumele adunate de fiecare dintre echipele participante sunt donate Mongoliei și oamenilor ei.

2011 este primul an când la startul raliului se va prezenta o echipă românească. Sunt 5 oameni (Gheorghe Bratu, Paul Budan, Gabriel Herdean, Florin Cobuz, Maria Enache). Cei 5 au hotărât să se îmbarce într-o ambulanță și să plece, pe 25 iulie, spre UlanBator. Bolidul are la bază o autosanitară romanească veche și va fi “resuscitat” de un service auto care le-a sărit în ajutor. Opțiunea pentru o tehnologie îmbătrânită nu este întâmplătoare, intrucat odata ajunsa acolo ambulanta va trebui sa poata fi reparata usor si cu mijloace modeste pentru o perioada cat mai indelungata.

Pentru strângerea de fonduri pe site-ul oficial al echipei Paramongols, dar si pe pagina de Facebook, cei ce doresc să susțină proiectul pot achiziționa tricouri sau alte materiale promoționale, pot “adopta” bucăți din ambulanță și pot participa la concursuri.

http://www.paramongols.ro