ADOPeT – Asociatia pentru protectia animalelor ROBI

Asociația Robi este o organizație non-profit , bazată exclusiv pe voluntariat, care militează pentru drepturile animalelor în general și în mod special pentru protecția câinilor și pisicilor cu și fără stăpân.

Ţinând cont de faptul că în România animalele de companie, câini şi pisici, nu sunt identificate şi nici înregistrate într-o bază de date, în aşa fel încât abandonarea acestora să poată fi controlată şi luând în considerare nivelul de trai scăzut al multor deţinători de animale, care, nepermiţându-şi cheltuielile pentru castrarea câinilor şi pisicilor, recurg la abandonarea lor pe domeniul public când acestea ajung în exces, Asociaţia Robi vine în sprijinul acestei categorii sociale, oferindu-le oamenilor posibilitatea sterilizării gratuite a animalelor deţinute sau protejate de către aceştia.

În acest sens am demarat o campanie de sterilizări gratuite în urma căreia, doar în perioada ianuarie – martie 2010 au fost sterilizate 300 de animale.

În paralel cu acest proiect, încercăm pe cât posibil să găsim cămine stabile pentru animalele fără stăpân aflate în grija noastră. În acest moment Asociaţia Robi protejează peste 150 de câini şi 45 de pisici. O misiune nu foarte uşoară pentru un pumn de oameni, dar pe care vrem si TREBUIE să o ducem la capăt.

http://www.4animals.ro/