ShortsUP – selectie de scurtmetraje “urbane” si ultra premiate.

11 iunie | Grădina Verona| 21.00

ShortsUP a pregătit un program special pentru Street Delivery pe 11 iunie, sâmbătă, de la ora 21:00. Scurtmetraje premiate, mindblowing sau emoţionante îşi dau întâlnire cu publicul bucureştean pentru a-l recuceri, aşa cum fac lună de lună la evenimentele sale pline de creativitate.

Evenimentul face o oprire la Paris prin French Roast (r. Fabrice O. Joubert), în care un om de afaceri îşi savurează cafeaua într-o cafenea pariziană şi descoperă ca i-a disparut portofelul. Nominalizat la Oscar, categoria animatie. Brainstorming (r. David Freymond) e un adevarat “Matrix” al scurtmetrajelor, care ridică o întrebare incomoda: este sexul la prima întalnire un pacat de moarte? Trecem prin Londra cu Je t’aime John Wayne (r.Toby MacDonald), un scurtmetraj nominalizat la BAFTA.

Oktapodi (r. Julien Bocabeill, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier, Emud Mokhberi) ne reaminteşte că adevarata dragoste nu curge niciodată lin. Două caracatiţe indragostite încearcă să se salveze una pe alta. Filmul are peste 6 premii internaţionale şi o nominalizare la Oscar. Iar I Love Luci (r. Colin Kennedy), care a castigat Prix des Mediatheques la Clermont-Ferrand spune povestea unui cuplu ce trece printr-o aventură mare într-un oraş mic.

Cele mai noi şi mai premiate scurtmetraje ale anului 2011 revin la ShortsUP la o săptămână dupa Street Delivery, la NOAPTEA LUNGA A FILMELOR SCURTE. E vorba de un regal de peste 6 ore de scurtmetraje unul şi unul, ce va avea loc la NMAC.

http://www.shortsup.ro